Politiek

Politiek

JFVD en SP royeren leden

JFVD, de jongerenorganisatie van FVD, heeft leden geroyeerd. De SP deed hetzelfde.

Politiek

CU: Geen ziekterisico voor werkgever die mensen uit bijstand in dienst neemt

De rijksoverheid moet het ziekterisico gaan dragen voor bijstandsgerechtigden die weer aan de slag gaan. Nu komt dat risico voor rekening van werkgevers.

Politiek

Beetje knippen, beetje plakken, en hup, een politiek filmpje

Vrijwel elke partij in de Kamer doet het: knippen en plakken van videofragmenten. Het resultaat: filmpjes, gepost op sociale media, waarin een Kamerlid op gevatte wijze zijn tegenstander vloert. Leuk? Suggestief? Dubieus? „Je kúnt er kiezers mee winnen.”

Politiek

Links, rechts en midden begraven gedachtegoed Abraham Kuyper

Juist in de week van de honderdjarige sterfdag van Abraham Kuyper draagt ‘pluriform’ Nederland diens idee van soevereiniteit in eigen kring ten grave. Althans, een essentieel deel van dat idee.

Politiek

Khadija Arib wil door als voorzitter van de Tweede Kamer

Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib wil opnieuw de Tweede Kamer in en daar het liefst voorzitter blijven. In De Telegraaf zegt ze dat ze het werk nog steeds leuk vindt en eervol om te doen. Arib zit voor de PvdA al sinds 1998 in de Kamer en is sinds begin 2016 voorzitter. In maart zijn er landelijke verkiezingen.

Politiek

Van der Staaij (SGP): Slob moet stevig blijven staan achter artikel 23

In een Kamerdebat nam donderdag ook premier Rutte scherp stelling inzake visiedocumenten van refoscholen. Afwijzen van homoseksualiteit? „Onacceptabel”, zei de toonaangevendste politicus van het land. SGP’er Van der Staaij: „Dit bevestigt wat we eerder deze week al zagen gebeuren: de panelen verschuiven razendsnel.”

Politiek

D66 wil af van verplichte beraadtermijn in abortuswet

De abortuswet moet niet langer voorschrijven dat onbedoeld zwangere vrouwen verplicht vijf dagen moeten nadenken voor ze in samenspraak met hun arts definitief voor abortus kiezen.

Politiek

Rutte: School mag niet vragen homoseksualiteit af te wijzen

„Als anno 2020 op scholen de indruk zou worden gewekt dat het mensen vrij staat om afwijzend te staan tegenover homoseksualiteit, dan zou dat voor mij onacceptabel zijn.”

Politiek

Plan kabinet moet nieuwe toeslagenaffaire voorkomen

Het kabinet komt met een reeks van maatregelen om te voorkomen dat mensen die iets verkeerd doen bij het invullen van formulieren voor een uitkering direct als fraudeur worden behandeld, zoals gebeurde in de affaire met de kinderopvangtoeslag. Dit soort fouten moet vaker worden voorkomen, en het verschil tussen een onjuistheid en daadwerkelijke fraude moet duidelijker worden.

Politiek

Partijen willen EU-wapenembargo tegen Turkije

Partijen in de Tweede Kamer willen dat de EU een wapenembargo instelt tegen Turkije.

Politiek

Pia Dijkstra: Wij staan niet te juichen bij elke abortus

„Als een ei- en zaadcel samensmelten, is dat het begin van een uniek wezentje”, stelde SGP-senator Diederik van Dijk woensdagavond in een online debat over abortus. „Maar een embryo heeft niet dezelfde morele status als een mens”, pareert D66-Kamerlid Pia Dijkstra. „Als in een ivf-centrum en op een peuterschool gelijktijdig brand uitbreekt, welk vuur gaat u dan als eerste blussen?”

Advertorials

advertorial