Meditatie

Kerk & religie

Kerk & religie

Tachtig zweepslagen voor Iraanse christen na drinken van avondmaalsbeker

Een Iraanse christen is zondag gestraft met tachtig zweepslagen. Hij was daartoe veroordeeld vanwege het drinken van wijn tijdens het vieren van het heilig avondmaal.

Kerk & religie

Beatrice de Graaf live op rd.nl over Verlangen naar verlossing

Prof. Beatrice de Graaf spreekt woensdag 18 november vanaf 10.00 uur over het thema Verlangen naar verlossing. Ze zal ingaan op het thema in relatie tot prediking en advent en kerst. De uitzending is op deze pagina te volgen.

Kerk & religie

Ds. B. W. Steenbeek (PKN) overleden

Ds. B. W. Steenbeek, emeritus predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), is op 10 november overleden.

Kerk & religie

„Vervolgde kerk is niet jaloers op Nederlandse christen”

Ze worden alle vier gedreven door dezelfde missie: naast geloofsgenoten staan die om hun geloof worden vervolgd en verdrukt. Toch zijn ze directeur van vier verschillende organisaties. Maar concurrenten willen ze niet zijn.

Kerk & religie

Beeldverhaal: Cadeau voor keizer Karel

Nijmegen krijgt in 1543 hoog bezoek: keizer Karel V komt naar de stad aan de Waal, onder meer om de Sint-Nicolaaskapel, ook wel Valkhofkapel genoemd, te bekijken.

Kerk & religie

Ds. J. P. Ouwehand doet intrede in hervormd Ilpendam en Watergang

Ds. J. P. Ouwehand heeft zondag intrede gedaan als predikant van de hervormde gemeenten te Ilpendam en Watergang.

Kerk & religie

Gemengde reacties op schuldbelijdenis aan Joden

De schuldbelijdenis vanuit reformatorische kerken richting de Joden is zondag in veel kerken aan de orde gesteld. Niet alle gemeenten lazen de verklaring voor, hetzij vanwege inhoudelijke bezwaren, hetzij omdat gemeenten er vooraf niet in gekend waren.

Kerk & religie

Tweede kerkelijk reddingsschip in de maak: Sea-Eye 4

De alliantie United 4Rescue, een initiatief van de Evangelische Kerk in Duitsland (EKD), wil een tweede schip naar de Middellandse Zee sturen om bootvluchtelingen te redden.

Kerk & religie

GKV/NGK bundelen expertise op gebied van missie en liturgie

De Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKV) en de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) bundelen hun expertise op het gebied van missie en liturgie. Het Steunpunt Liturgie (GKV) wordt financieel niet gekort maar de komende drie jaar wel afgebouwd en ondergebracht bij de Theologische Universiteit en het Praktijkcentrum.

Kerk & religie

Onderzoek actie Kerkbalans naar betrokkenheid kerkleden

Kerkbalans is een groot onderzoek gestart om te kijken hoe de betrokkenheid is van kerkgangers bij hun plaatselijke kerk en in hoeverre ze bereid zijn om financieel aan de kerk bij te dragen.

Kerk & religie

Dr. Almatine Leene Theoloog des Vaderlands

Dr. Almatine Leene, de eerste vrouwelijke predikant binnen de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKV), is zaterdagavond uitgeroepen tot Theoloog des Vaderlands.

Christenvervolging

Christenvervolging

Nieuwe ontvoering meisje schokt Pakistaanse christenen

Opnieuw is er in Pakistan een minderjarig christelijk meisje gekidnapt. De islamitische ontvoerder lijkt vrij spel te hebben. „Er gebeurt niets omdat wij christen zijn.”

Christenvervolging

Aantal christenen in Irak daalt hard, maar er zijn lichtpuntjes

De christelijke minderheid in het Midden-Oosten is na diverse oorlogen uitgedund, en dat proces gaat nog door. Christenen die achterblijven, willen echter juist meer in de samenleving staan.

Christenvervolging

Geen Sovjetcel weerhield Michaïl Chorevs bediening

De Russische baptist Michaïl Chorev zat vanwege zijn ijver voor het Evangelie jaren in de cel. Maar nog meer dan dat werd zijn leven gekenmerkt door een nauwe omgang met en een kinderlijk vertrouwen in God.

Christenvervolging

India op nominatie voor zwarte lijst godsdienstvrijheid

Veertien senatoren in de Verenigde Staten roepen de Amerikaanse regering op om India op een zwarte lijst te zetten wat betreft godsdienstvrijheid. Als hier gehoor aan wordt gegeven, komt het land in het rijtje van landen als Noord-Korea en China te staan. Is de situatie in India echt zo erg?

Christenvervolging

Wordt Vervolgd: Koptische ouders moeten kist van overleden zoontje verplaatsen

Slechts vier dagen na de begrafenis van Samer worden de ouders gedwongen om zijn kist te verwijderen. Als christen zou hij te dicht bij een islamitische begraafplaats liggen.

Christenvervolging

Pakistaanse christen veroordeeld tot doodstraf vanwege godslastering

Een christen uit Pakistan, Asif Pervaiz, is dinsdag door een rechtbank in Lahore veroordeeld tot de doodstraf wegens godslastering.

Christenvervolging

Twee jaar ballingschap voor Iraanse christen

Een Iraanse christen die recent uit de gevangenis werd vrijgelaten, moet alsnog twee jaar in ballingschap.

Christenvervolging

„China richt pijlen op kind van christen”

Dat christenen in China worden vervolgd, is helaas geen nieuws. Maar nu lijkt de Communistische Partij haar pijlen ook steeds meer op kinderen van christenen te richten.

Advertorials

advertorial