Binnenland

Binnenland

„Bestrijding corona in regio Rijnmond vraagt maatwerk”

De regio Rijnmond wil met het kabinet in gesprek over regionale maatregelen om het hoge aantal coronabesmettingen verder te laten afnemen. Dat zei burgemeester Cor Lamers van Schiedam maandag voorafgaand aan het Veiligheidsberaad in Utrecht.

Binnenland

Luister hier naar seizoen twee van de podcastserie 'Bij ons thuis'

Onderweg, tijdens het strijken of op de hometrainer. Dat zijn de momenten om te werken aan je opvoeding. Hoe? Door middel van de opvoedpodcast ‘Bij ons thuis’. Openhartige gesprekken met gasten die weten wat er speelt. Vanuit eigen ervaring, met kennis van zaken.

Binnenland

Steeds meer boeren verzamelen zich voor protest in Den Haag

Steeds meer boeren verzamelen zich dinsdagochtend in Den Haag om te demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Dinsdagochtend vroeg waren de eerste trekkers al gearriveerd.

Binnenland

Kabinet wil naast cremeren ook oplossen lichaam toestaan

Binnenland

„Kind gebaat bij eenheid opvoeding”

Een groot hek voor de school; leerlingen die massaal worden afgewezen. Als dat het beeld is van een gesloten toelatingsbeleid, is het ver bezijden de waarheid. „We gaan met ouders in gesprek omdat overeenstemming tussen gezin en school in het belang van hun kinderen is.”

Binnenland

Docent belangrijk bij open toelatingsbeleid

Het Ichthus College heeft nooit een gesloten toelatingsbeleid gehad. „Dat lijkt me bij een school in een stad als Rotterdam echter veel lastiger dan in het kerkelijke Veenendaal”, zegt bestuurder Jaap van Dam.

Binnenland

VGS vraagt voorbede voor reformatorisch onderwijs

De Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs (VGS) heeft kerkenraden opgeroepen tot voorbede voor het reformatorisch onderwijs.

Binnenland

Politie surveilleert bij kerken Woudenberg

De politie heeft zondag bij kerken in Woudenberg gesurveilleerd. Er bestond de vrees dat erediensten zouden worden verstoord.

Binnenland

„Leger verzamelde heimelijk op grote schaal data in Nederland”

’t HARDE (ANP) - De Nederlandse krijgsmacht heeft sinds de corona-uitbraak heimelijk op grote schaal informatie verzameld over de Nederlandse samenleving en die geduid en verspreid in rapporten. Dat stelt NRC na onderzoek.

Binnenland

Eenzaamheid ligt op de loer voor kind met handicap

Ze kunnen niet terecht in speeltuinen, hebben weinig vriendjes in de buurt of worden niet begrepen. Veel kinderen en jongeren met een handicap zitten in een sociaal isolement. Tijdens de Week van het Gehandicapte Kind komt deze vergeten groep voor het voetlicht.

Binnenland

Mars voor het Leven: „De tijd van negeren is voorbij”

Het groepje mensen bij de Hofvijver is maar klein. Met een stoet van 10.000 mensen door de stad – dat kan in coronatijd niet. Toch laat de Mars voor het Leven dit jaar niet voorbijgaan zonder haar boodschap uit te dragen: „Moeder én kind zijn het beschermen waard.”

advertorial

Bescherm het Cheider tegen jodenhaat

Tienduizenden leerlingen arriveren dagelijks met de fiets of het ov bij hun school. Ze lopen onbekommerd het plein op en af en vertrekken enkele uren later op dezelfde manier als ze gekomen zijn. Op het Cheider in Amsterdam gaat dat heel anders…